Wykonanie

Dziś będzie niskokalorycznie, ale nad wyraz pożywnie i sycąco, a do tego bardzo szybko. Jeden taki omlet spokojnie wyżywi dwie głodne osoby :)Składniki:- duża garść
świeżego szpinaku- 3-4
jajka (w zależności od wielkości patelni)- dwa ząbki
czosnku-
oliwa do smażenia-
sól,
pieprz
Na patelnię wlewamy
oliwę,
czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy. Po około minucie dodajemy
szpinak.

W tym czasie roztrzepujemy
jajka, dodajemy do nich
sól i
pieprz. Gdy
szpinak zmniejszy swoją objętość, wlewamy na niego rozmącone
jajka. Nie mieszamy!

Gdy dolna część naszego omleta przybierze postać stałą, musimy go obrócić. Najlepiej użyć do tego dużego talerza, którym przykrywamy patelnię, następnie obracamy ją do góry nogami i zsuwamy omleta z powrotem. Dobrym patentem jest też użycie drugiej patelni :) Podsmażamy do zrumienienia i można wykładać :)Smacznego!