Wykonanie

Bardzo prosta a jednocześnie efektowna
sałatka do podania na ciepło. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dania głównego, ale też świetniesmakuje jako osobne danie na przykład w ramach przekąski lunchowej. W sezonie zamiast
fasolki mrożonej możesz śmiało dodać świeżą, uprzednio ugotowaną.Składniki:1 opakowanie mrożonej zielonej
fasolki,1 opakowanie
sera typu
feta,4
czerwone papryki świeże lub marynowane,
suszone oregano (około 1 łyżeczki),suszona
bazylia (około 1 łyżeczki),
oliwaPrzygotowanie:
Fasolkę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu :) W czasie kiedy
fasola się gotuje nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Do nagrzanego piekarnika wkładamy
papryki i pieczemy przez 20-30 minut. Po tym czasie gorące
papryki przekładamy do foliowego woreczka. Po kilku minutach wyjmujemy je i obieramy ze skóry (powinna dosyć łatwo odchodzić).Do żaroodpornego naczynia wkładamy ugotowaną
fasolkę i pokrojoną w paseczki upieczoną
paprykę. Dodajemy rozdrobnioną
fetę,
suszone oregano i
bazylię. Całość polewamy
oliwą z oliwek i wstawiamy na 15 minut do nagrzanego piekarnika.Efekt:


Smacznego!