ßßß
Cookit - przepis na Sałatka z kapusty pekińskiej z selerem naciowym i papryką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka z kapusty pekińskiej z selerem naciowym i papryką
Składniki
Seler naciowy
Rodzynki
Żurawina
Szczypiorek
Przyprawy
Sól
Pieprz kolorowy
Jogurt naturalny
Majonez
Soja
Śmietanka
Wykonanie
Ta kolorowa chrupiąca
sałatka
pasuje zwłaszcza do grillowanych
mięs
- jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty.
Składniki:
kapusta pekińska
1 szt
papryka czerwona
, zielona, żółta po 1 szt
seler naciowy
1 szt
rodzynki
królewskie lub
żurawina
1/2 szklanki
szczypiorek
1 pęczek
przyprawy
-
sól
,
kolorowy pieprz
Sos - w zależności od wymogów diety:wersja bezglutenowa:
jogurt naturalny
150 ml
majonez
bezglutenowy 100 mlwersja bez jaj:
jogurt naturalny
150 ml
majonez
sojowy
(niekoniecznie)100 mlwersja bez mleka/wegetariańska:
majonez
(
sojowy
lub zwykły)100 ml
śmietanka
sojowa 100 mlwersja light:
jogurt naturalny
niskotłuszczowy 200 mlPrzygotowanie:
Rodzynki
sparzyć wrzątkiem, wypłukać. Wymieszać jogurt/majonez z
przyprawami
. Warzywa pokroić na kawałki, wymieszać z sosem,
rodzynkami
i posiekanym
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/07/saatka-z-kapusty-pekinskiej-z-selerem.html
Przepisy powiązane
Sałatka ze słodkim ziemniakiem w jogurtowym sosie curry
Sałatka ze słodkim ziemniakiem w jogurtowym sosie curry
Sałatka ze słodkim ziemniakiem w jogurtowym sosie curry
Sałatka ze słodkim ziemniakiem w jogurtowym sosie curry
Sałatka ze słodkim ziemniakiem w jogurtowym sosie curry
Składniki powiązane (0)