Wykonanie
Poiret "Tartinade Stroop Spread"Otrzymany z 700g
owoców na 100g produktu, nie zawiera
cukru.Skład:skoncentrowany sok z
gruszek 75% i
jabłek 25%Jeśli ktoś ma wątpliwości czy coś słodkiego może być zdrowe i jednocześnie pyszne, to powinien koniecznie spróbować tego smarowidła.Jest to bardzo mocno zagęszczony sok z
gruszek i
jabłek, bez
cukru i żadnych sztucznych dodatków.Smak smarowidła jest intensywny, bardzo "esencjonalny" ale jednocześnie łagodny, doskonale zrównoważony - ani zbyt słodki, ani zbyt kwaśny.
Ma ciemny, złocistobrązowy kolor, a przy tym pachnie apetycznie
owocami i karmelem.Konsystencja jest gładka i gęsta, to smarowidło idealne - nic nie rozpływa się i nie ścieka.Używamy go zamiast
dżemu - do smarowania
pieczywa, naleśników i placków. Dzieci je uwielbiają. :)Smarowidło może
mieć również wiele innych zastosowań w kuchni, np.:dodane do ciemnych
sosów pieczeniowych, podkreśla kolor i wzbogaca ich smak,poprawia smak i konsystencję bezglutenowych ciast, wspaniale nadaje się do piernika - kilka łyżeczek można dodać podczas wyrabianego ciasta, dodaję je również do
razowego chleba.