Wykonanie
Wielkie pakowanie trwa! Odliczamy już nie dni, a godziny do wyjazdu na wymarzony urlop. Będziemy odpoczywać, pływać w jeziorach, łowić
ryby i przemierzać rowerem szlaki wschodniej Polski. Pogoda podobno zagwarantowana. Zobaczymy;).Pomiędzy pakowaniem jednej a drugiej walizki zrobiliśmy sobie przerwę na coś pysznego. Jeśli jesteście tak jak my wielkimi wielbicielami
czekolady koniecznie powinniście wypróbować ten przepis (odnaleziony na stronie Kwestiasmaku i delikatnie zmodyfikowany)
100 g dobrej
gorzkiej czekolady 70%50g
mlecznej czekolady50g
śmietany kemówki3 łyżki
likiery Baileys1 łyżka
miodu1 łyżeczka
kawy rozpuszczalnej.
kakao do obtoczenia
Czekoladę połamałam na kawałki i rozpuściłam w kąpieli
wodnej. Następnie dodałam pozostałe składniki i dokładnie wymieszałam. Masę przelałam do pojemnika i wstawiłam na noc do lodówki. Gdy masa stężała łyżeczką wyjmowałam porcję
czekolady, które następnie obtoczyłam w
kakao.
Trufle należy przechowywać w lodówce.