Wykonanie
Podobną granolę dostałam w prezencie Mikołajkowym od kerali, zainspirowana podanym przez nią przepisem, stworzyłam swoją niewielką modyfikację.Składniki:1 i 1/2 szklanki
płatków owsianychpół tabliczki pokrojonej
gorzkiej czekolady2 łyżki
czekoladowo-
orzechowego smarowidła/kremu/Nutelli/whatever2 łyżki
miodu1 duży i mocno dojrzały
bananPrzygotowanie:
Banana zblendować. Następnie połączyć z
kremem czekoladowym i
miodem - najlepiej mikserem z końcówką do mieszania ciasta. Wsypać
płatki i ponownie wymieszać. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30 minut w 160 st. C - mieszając co 10 minut.Po wystudzeniu dodać pokrojoną drobno
czekoladę.
To moja pierwsza domowa granola. Spodobała mi się do tego stopnia, że zaczynam
mieć pomysły na kolejne...