Wykonanie
            
Składniki:Ciasto:1 szklanka 
wody,1/3 kostka 
masła,1 szklanka 
mąki,4 
jajka.
Bita śmietana:500 ml 
śmietany 30%,2 
fixy,
Cukier puder- do smaku ( ja użyłam ok 4 łyżek),Łyżka 
żelatyny,2-3 łyżki gorącej 
wody .Wykonanie:Do garnuszka wlać 
wodę, dodać 
masło i podgrzać, aż się roztopi. Następnie dodać 
mąkę i mieszać, aż będzie odchodzić od ścianek garnka (masa będzie bardzo gęsta).Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Po tym czasie, do masy ptysiowej dodawać po jednym 
jajku i dokładnie razem wymieszać. Na papier do pieczenia wyciskać przez rękaw cukierniczy ciasto na kształt podłużnych eklerek (3cm x 10cm). Piec 
ciastka ok 20- 30 minut ( do zrumienienia) w temp. 200 stopni.Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i chwile zostawić eklerki w środku. Wystudzone eklerki przeciąć na pół .
Bita śmietana: Schłodzoną 
śmietanę ubić dodając 
cukier puder wymieszany ze 
śmietan- fixem. Do grubej szklanki wsypać 
żelatynę i zalać gorącą 
wodą, wymieszać ją dokładnie do momentu, aż powstanie pianka. Ubitą 
śmietanę i 
żelatynę połączyć mikserem.Eklerki przełożyć 
bitą śmietaną (ja do poł owy eklerek dałam jeszcze 
dżem truskawkowy) i ozdobić 
czekolad ą i pudrem.





:)