Wykonanie
Makaron nadziany
mięsem mielonym w
sosie pomidorowym lubi chyba każdy, a do tego pokrojone
pieczarki i wszystko zapieczone z
żółtym serem.Składniki:
-
mięso mielone (500g),-
sos pomidrowy,- 1
cebula,-
pieczarki (400g),- 150g startego
żółtego sera,-
sól,
pieprz do smaku,-
przyprawa do mięsa mielonego-
olej do smażenia
Mięso mielone przyprawić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną
oleju. Dodać
mięso i smażyć całość, tak długo aż
mięso nie będzie surowe.
Pieczarki umyć i pokroić.
Mięso wymieszać z
sosem pomidorowym. Odłożyć do przestudzenia. W tym czasie podsmażyć
pieczarki na łyżce
oleju. Nadziewać
makaronowe rurki przygotowanym farszem i układać w naczyniu żaroodpornym. Wyłozyc
pieczarki, zalaż resztą sosu z farszem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 ºC przez 25-30 min. Posypać startym
żółtym serem i włożyć do piekarnika na 10min (do momentu, aż
ser się rozpuści).
Smaczne go,
Kasia ; )