ßßß
Fago, fas, fai... uczę się galicyjskiego i podjadam pyszne ciastka z koprem włoskim.
_______________________Ingrediencje:2 kopiaste łyżki miodu1 kopiasta łyżka masła10g otrębów pszennych90g mąki pszennej białej100g mąki pszennej integralnej8g cukru wanilinowego + odrobina do posypania ciastek1 łyżeczka sody1 jajkoszczypta soli4 torebki herbaty Green Tea OpunciaCzary:Masło rozpuścić z miodem, wymieszać, wystudzić. Następnie dodać jajko, wymieszać. Wlać mieszankę do połączonych wcześniej suchych składników (mąki, cukru wanilinowego, herbatki Green Tea Opuncia, sody i soli). Zarobić ciasto. Rozwałkować je na wysokość 3-5 mm. Wykrawać duże ciastka ze szklanki lub zatyczki od słoika z kawą. Każde ciastko posypać cukrem wanilinowym. Piec w 180C ok 10 minut (uwaga! czas pieczenia zależy od piekarnika).