Każdy z nas na pewno jadł kotleciki mielone, jednak polecam dodać do takich kotlecików zielonej pietruszki. Zmienia to całkowicie smak i nadaje bardzo fajny charakter.Polecam i życzę smacznego :)SKŁADNIKI:1 porcja mięsa mielonego lub 0,5 kg łopatki (mielonej)1 jajko2 kromki chlebaprzyprawa do mięsa mielonegosól, pieprz1 pęczek pietruszki zielonejbułka tartaWYKONANIE:Najpierw namaczamy 2 kromki chleba w wodzie.Myjemy mięso mielone i dajemy do miski, dodajemy jajko, wyciskamy wodę z chleba i dodajemy do mięsa. Następnie przyprawiamy mięso. Kroimy drobno pietruszkę zieloną i dodajemy do mięsa.Wszystko razem mieszamy, formujemy małe kotleciki i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy.