ßßß
składniki* 1 opakowanie wafli (5 sztuk)* 2 galaretki najlepiej w różnych smakach* 250 g margaryny* 2/3 szklanki cukru* 400 ml śmietany 18%Sposób wykonaniaW rondelku zagotować 125 g margaryny, 200 g śmietany i 1/2 przygotowanej ilości cukru. Zestawić z ognia, dodać 1 galaretkę i dokładnie wymieszać, aby żelatyna się rozpuściła. Jeżeli się nie rozpuści podgrzać, ale nie gotować i mieszać, aż się rozpuści.To samo zrobić z drugą porcją składników.Jeżeli chcemy masę w jednym kolorze nie dzielimy składników na 2 porcje.Kiedy masa przestygnie i zacznie gęstnieć, wykładamy na pierwszy wafel 1/2 pierwszej porcji, rozsmarowujemy, przykrywamy drugim waflem i znowu porcja masy i wafel itd.Następnie wafle przycisnąć czymś płaskim i odstawić na 5-6 godzin, a następnie ostrym nożem pokroić w kostkę.