Wykonanie
składniki* 1 opakowanie
wafli (5 sztuk)* 2
galaretki najlepiej w różnych smakach* 250 g
margaryny* 2/3 szklanki
cukru* 400 ml
śmietany 18%Sposób wykonaniaW rondelku zagotować 125 g
margaryny, 200 g
śmietany i 1/2 przygotowanej ilości
cukru. Zestawić z ognia, dodać 1
galaretkę i dokładnie wymieszać, aby
żelatyna się rozpuściła. Jeżeli się nie rozpuści podgrzać, ale nie gotować i mieszać, aż się rozpuści.To samo zrobić z drugą porcją składników.Jeżeli chcemy masę w jednym kolorze nie dzielimy składników na 2 porcje.Kiedy masa przestygnie i zacznie gęstnieć, wykładamy na pierwszy
wafel 1/2 pierwszej porcji, rozsmarowujemy, przykrywamy drugim
waflem i znowu porcja masy i
wafel itd.Następnie
wafle przycisnąć czymś płaskim i odstawić na 5-6 godzin, a następnie
ostrym nożem pokroić w kostkę.