Wykonanie
            składniki* 125 ml 
wody* 250 g 
masła lub 
margaryny* 1/2 szklanki 
cukru* 250 g 
mleka w proszku pełnego* 250 g 
wiórków kokosowych* 25 ml 
spirytusu, ale niekoniecznie* 2 
wafle (
andruty)* ok.45 
migdałów obranych ze skórki* ok. 100 g wiórków do obtaczania kulekSposób wykonania
Wafle połamać na mniejsze kawałki, a następnie włożyć do grubej 
torebki foliowej i pokruszyć wałkiem na bardzo drobno. Najlepiej jednak zrobić to blenderem, przy pomocy kubka do rozdrabniania lub w młynku do 
kawy. 
Zrobi się wtedy prawie mączka waflowa.Do rondelka wlać 
wodę, wsypać 
cukier i doprowadzić do wrzenia. 
Cukier powinien się rozpuścić, a następnie zdjąć z ognia i zostawić do wystygnięcia.Do chłodnego płynu dodać 
mleko w proszku, 250 g 
wiórków kokosowych, zmielone 
wafle oraz 
margarynę i dokładnie wymieszać. Następnie masę wstawić do lodówki do schłodzenia ma ok. 30-40 min.Schłodzoną masę wyjąć z lodówki i formować z niej kulki wielkości 
orzecha włoskiego, wkładając do środka każdej kulki 
migdał. Uformowane kulki obtaczać u wiórkach 
kokosowych.Kulki przechowywać w lodówce.