Wykonanie
Gdy najdzie nas nagła ochota na sernik, a nie mamy czasu by go upiec idealny jest gotowany serniczek. U mnie dodatkowo podany jest w wersji zdrowszej niż tradycyjny, więc zachęcam do spróbowania, jest przepyszny.składniki: (na 1 małą porcję)ok. 100 g chudego
twarogu1/4
mangojajkołyżeczka
miodupłaska łyżka
mąki ziemniaczanejmleko do rozrobienia
mąkiMango kroimy w kostkę. Miksujemy
twaróg,
jajko,
miód i
mango na gładką masę. Gotową przelewamy do garnuszka i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając.Gdy masa będzie ciepła dodajemy rozrobioną w odrobinie
mleka mąkę ziemniaczaną. Energicznie mieszamy całą masę i gotujemy do momentu aż serniczek zgęstnieje.Przekładamy go do miseczki. Dekorujemy ulubionymi dodatkami (u mnie świeży
ananas i
wiórki kokosowe). Podajemy od razu na ciepło lub po schłodzeniu w lodówce. Ja osobiście polecam pierwszą wersję :)


