Wykonanie
W lodówce ostatnio u mnie znajdują się same resztki produktów, których nie mam do czego użyć. W końcu skusiłam się jednak, by wykorzystać do czegoś
pieczarki. I powstała tak dość
dziwna jak na śniadanie propozycja, jednak bardzo prosta i stosunkowo szybka w przygotowaniu.składniki :4 duże
pieczarkikilka czarnych
oliwek8
pomidorków koktajlowychmix
kiełków2 ugotowane na twardo
jajka4 plastry
sera mozarellamajeranekPieczarki dokładnie myjemy. Po osuszeniu usuwamy z nich ogonki, lekko je wykręcając. Po tej czynności zostają nam 4 "miseczki" z kapeluszy
pieczarek.
Oliwki,
pomidorki i
jajka kroimy na mniejsze części. Mieszamy wszystkie pokrojone składniki z
kiełkami i szczyptą
majeranku.
Pieczarki układamy na folii aluminiowej na blasze. Rozkładamy farsz po równo do każdej
pieczarki. Przykrywamy każdą z nich plastrem
mozarelli. Posypujemy jeszcze odrobiną
majeranku.Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut.Upieczone
pieczarki podajemy z grzankami z
pełnoziarnistego pieczywa.Musimy pamiętać, że upieczone
grzyby mają w sobie bardzo dużo
wody, dlatego polecam uważać przy ich jedzeniu.
A tak poza przepisem, dziękuje za wszystkie miłe komentarze, które zostały ostatnio zamieszczone na blogu :)