Wykonanie

Bardzo dobry pomysł na deser.
Czekoladowe brownie przygotowuje się szybko i jest to ciasto, które zawsze się udaje. Szczególnie polecam miłośnikom
czekolady.Składniki:250g
gorzkiej czekolady280g
masła250g
cukru75g
mąki3
jaja1/2 szklanki
wody75g
orzechów włoskichZaczynamy od posiekania
orzechów.
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki.
Masło kroimy w kostkę. Następnie
wodę zagotowujemy w niedużym garnku z
cukrem, kiedy się rozpuści należy dodać
czekoladę i po chwili
masło. Składniki mieszamy i kiedy wszystko się połączy zdejmujemy garnek z ognia.W misce mieszamy
mąkę i
jaja. Następnie dodajemy pomału
syrop czekoladowy ciągle mieszając, dosypujemy
orzechy i jeszcze raz wszystko mieszamy.Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-22 minuty w temperaturze 180 stopni C. Ciasto powinno być wilgotne w środku. Brownie uzyska prawidłową konsystencje po wystudzeniu.Smacznego!