Wykonanie
Plauchy zawsze robię gdy w domu szykuje się impreza. Mój tata życzy ich sobie jak ma oglądać jakiś mecz. Są smaczne i chrupiące, a co najważniejsze szybko się je robi. Ale UWAGA! równie szybko można je spalić w piekarniku :) PRZETESTOWANE!

Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiegostarty na tarce
ser żółtyketchup1
żółtkoopcjonalnie:
wędlina -
szynka,
boczekCiasto rozwinąć, delikatnie rozwałkować i posmarować
ketchupem. Rozłożyć równomiernie
starty ser żółty.
Ostrym nożem pociąć przygotowane ciasto w paski o szerokości ok 2 cm. Następnie każdy z pasków przeciąć jeszcze na pół (nie po długości lecz wszerz).

Złapać palcami końce ciasta i zawinąć w spiralki. Ułożyć na blaszce i posmarować rozkłóconym
żółtkiem.Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 200 stopni przez ok. 15 minut. Gdy się zarumienią uważać by ich nie spalić.