Wykonanie

Proste rozwiązania są najlepsze. Taką
sałatę jem często w lecie jako pełnoprawny posiłek (wrzucam do niej cokolwiek akurat mam pod ręką), a dziś sprawdziła się jako dodatek do obiadu jedzonego u przyjaciół. "Ach,
sałata! Zrobisz jakąś na szybko?" usłyszałam w momencie, kiedy
mięso na patelni wyglądało już właściwie na gotowe. No więc sięgnęłam po pewniaka ;-)Baza to:Mieszanka ulubionych
sałat (tu: z
roszponką) i na każdą garść
sałaty:1/2 łyżki ziaren
sezamu1 łyżka
sosu sojowegoDo tego warzywa/ser/podsmażony
kurczak - ja zrobiłam z
czerwoną papryką i w takiej wersji też najlepiej mi smakuje, chociaż lubię też ze świeżym
ogórkiem lub grubo tartą
marchewką.Wystarczy doprawić
pieprzem,
sos sojowy jest wystarczająco słony.