Wykonanie
Witajcie, dzisiejsza propozycja to chrupiące kotlety
z piersi kurczaka w panierce z
płatków corn flakes. Jak to kotlet, można go zjeść z wieloma różnymi dodatkami. Ja połączyłam go z warzywami na patelnię. Zawsze, gdy nie mam pomysłu na dodatek, to używam tego smacznego rozwiązania. Wyjątkowo dzisiaj nie podam kosztu, ponieważ nie jest to całkowite danie, a poza tym składniki, jak
mąka czy
płatki są dość ciężkie do przeliczenia. Przy okazji polecam
płatki kukurydziane z Biedy ( na zdj. ), smakują identycznie jak oryginalne corn flakes, a są o połowę tańsze.Jest to przepis mojej ukochanej Babci Gosi, którą serdecznie pozdrawiam :)

Składniki: ( na ok. 3 porcje)- 3 łyżki
mąki pszennej- 2
jajka- podwójna
pierś z kurczaka- talerz
płatków kukurydzianych-
sól ,
pieprz-
margaryna do smażeniaCzas przygotowania: ok. 20 min1. Pierś kroimy na cienkie plastry. Trzy talerze napełniamy kolejno:
mąką,
jajkiem z
sola i
pieprzem,
płatkami.Przed wysypaniem
płatków na talerz należy je rozgnieść w woreczku, aby lepiej się panierowało.



2. Po kolei panierujemy kotlety.

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy tak długo, aż
płatki zrobią się złote.

I danie gotowe, smacznego !!

