Wykonanie
Podczas wizyty na targu
śniadaniowym odkryłyśmy nasz nowy przysmak - Miodoczekoldę. Smakuje wyśmienicie jedzona samodzielnie jak i na kanapkach. Ostatnio postanowiłyśmy użyć jej jako nadzienia do naleśników. Sprawdziła się idealnie, a naleśniki bardzo szybko zniknęły ze stołu. A jeśli nie macie ochoty na Miodoczekoladę, to na koniec tego postu znajdziecie kilka odnośników do naszych innych pomysłów na naleśniki.

Składniki:- 400 ml
mleka- 1 szklanka
mąki- 2 łyżki stołowe
oliwy-
jajko- miodoczekolada-
borówki-
cukier puderSposób przygotowywania:1. Łączymy ze sobą
mleko,
mąkę,
jajko i
oliwę. Ciasto najlepiej mieszać mikserem lub trzepaczką. Ma być bez grudek i trochę gęstsze od
mleka.2. Naleśniki smażymy bez tłuszczu, następnie smarujemy je miodoczekoladą. Składamy w kwadraty, posypujemy
borówkami i
cukrem pudrem.

Smacznego!- Crepes brettones, czyli naleśniki prosto z Bretanii- American pancakes with berry fruits