Wykonanie
            Przepis na tą zupę pochodzi z La Manchy, regionu Hiszpanii słynącego z Don Kichota i wybornego 
wina. Jednak ten równinny teren dał światu dużo więcej np. Pedro Almodówara. La Mancha jest również jednym z największych producentów 
czosnku, cenionego przez kucharzy ze względu na wybitne walory smakowe. Oczywiście przygotowując ta zupę w Polsce nie będziemy korzystać z 
czosnku z regionu La Mancha, tylko polskiego. Jest on również bardzo dobry. Pamiętajcie by nie używać chińskiego, bo jest bez smaku. Zupa 
czosnkowo idealnie sprawdza się jesienią, gdy jesteśmy narażeni na przeziębienia i chcemy by obiad nas rozgrzał.

Składniki:- 1,5 główki 
czosnku- 6 łyżek wazowych 
bulionu (najlepiej przygotować samemu)- 2 łyżki 
słodkiej papryki- 2 kromki 
chleba (ja użyłam prowansalskiej ciabaty, która wzbogaciła zupę o smak 
ziół)- 2 łyżki wazowe 
wody- 2 ząbki 
czosnku dla ozdoby- 
olej do smażenia najlepiej z pestek 
winogronSposób przygotowania:1. Na rozgrzany 
olej wrzucamy 
czosnek pokrojony w plasterki.

2. Gdy 
czosnek się przyzłoci, dodajemy 
bulion i 
wodę.

3. Następnie przyprawiamy 
papryką słodką i dokładamy 
chleb, który ma rozpaść się w zupie.

4. Zupę ozdabiamy ząbkami 
czosnku.


Smacznego!Zapraszamy do polubienia naszego fanpage na facebooku. Oto link .