ßßß Cookit - przepis na Roladki z białych szparagów

Roladki z białych szparagów

nazwa

Wykonanie

Wczoraj pisałyśmy o szparagach i dzisiaj kontynuujemy ten temat. Tym razem pora na szparagi białe, które są trudniejsze w przygotowaniu niż zielone, ale tak samo smaczne, a według niektórych nawet lepsze.
Składniki:
- pęczek białych szparagów
- oliwa do smażenia
- sól
- szynka Guliwer w plasterkach
- ser gouda w plasterkach
Sposób przygotowania:
1. Dokładnie myjemy szparagi i odłamujemy stwardniałe końcówki, a resztę szparaga delikatnie obieramy z wierzchniej skórki.
2. Następnie delikatnie solimy szparagi obsmażamy ze wszystkich stron, pod przykryciem.
3. Owijamy szparagi połową plasterka sera i połową plasterka szynki.
4. Następnie pieczemy szparagi w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut.
5. Szparagi podajemy jako przystawkę, lub jarzynkę.
Smacznego!
Oto nasze pozostałe pomysły na szparagi:
Źródło:http://nietylkookuchni.blogspot.com/2013/05/roladki-z-biaych-szparagow.html