Wykonanie
Wczoraj pisałyśmy o szparagach i dzisiaj kontynuujemy ten temat. Tym razem
pora na
szparagi białe, które są trudniejsze w przygotowaniu niż zielone, ale tak samo smaczne, a według niektórych nawet lepsze.

Składniki:- pęczek białych
szparagów-
oliwa do smażenia-
sól-
szynka Guliwer w plasterkach-
ser gouda w plasterkachSposób przygotowania:

1. Dokładnie myjemy
szparagi i odłamujemy stwardniałe końcówki, a resztę
szparaga delikatnie obieramy z wierzchniej skórki.2. Następnie delikatnie solimy
szparagi obsmażamy ze wszystkich stron, pod przykryciem.3. Owijamy
szparagi połową plasterka
sera i połową plasterka
szynki.4. Następnie pieczemy
szparagi w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut.5.
Szparagi podajemy jako przystawkę, lub jarzynkę.

Smacznego!Oto nasze pozostałe pomysły na
szparagi: