Wykonanie
Przedstawiam świetną propozycję sałatki warstwowej na wielkanocny stół.Dużo roboty przy tym nie ma, a smakuje obłędnie, wszystko starte ma tarce o małych oczkach, co sprawia, że całość rozpływa się w ustach.Pycha!Proporcje na michę, widoczną na zdjęciu.Co trzeba?6
jajek ugotowanych na twardo3 puszki
tuńczyka w sosie własnym220 g
kukurydzy w puszce1 duża
cebula200 g
żółtego sera8-9 łyżek
majonezuodrobina
soliCo i jak?
Jajka obrać, wyciągnąć
żółtka, zetrzeć na tarce, to samo zrobić z
białkami.
Tuńczyka,
kukurydzę odsączyć.
Cebule drobniutko posiekać.
Ser żółty zetrzeć.Warstwy:-
białka- 1,5 puszki
tuńczyka-
cebula + odrobina
soli-
majonez 3-4 łyżki-
ser żółty- 1,5 puszki
tuńczyka-
kukurydza- 3/4 łyżki
majonezu-starte
żółtkaNajlepiej smakuje po kilkugodzinnym sch ło dzeniu.Smacznego!