Wykonanie
Przez ile to ja przepisów nie przebrnęłam.Ile było nerwicy, ile złości to tylko ja wiem.Wreszcie mam przepis idealny, na
biszkopt idealny :)Nie dodaję
octu,
mąki ziemniaczanej ani
proszku do pieczenia.Co trzeba?6
jajek180 g
cukru150 g
mąkiszczypta
soliCo i jak?
Białka odzielamy od
żółtek.
Białka ubijamy ze szczyptą
soli dość długo na najwyższych obrotach, aż do powstania sztywnej piany.Stopniowo dodajemy
żółtka i
cukier, nie przerywając ubijania. Dosypujemy
mąkę i delikatnie mieszamy łyżką.Masę przelewamy do formy wysmarowanej
masłem i posypaną
bułką tartą lub po prostu wyłożoną papierem do pieczenia- kto co woli.Termoobieg na 160' i polecam najniższy poziom w piekarniku. Piec ok. 45 minut, do tzw. suchego patyczka.Studzić w piekarniku.Smacznego!