Kruche i delikatne ciacha.W smaku rewelacja.Przepis na 13 dużych ciastekPolecam!!Co trzeba?250 g masła orzechowego1,5 szklanki mąki65 g miękkiego masłaok. 150 g brązowego cukru2 jajka1 łyżeczka esencji waniliowej1 łyżeczka sody oczyszczonejczekoladowegroszki (opcjonalnie)Co i jak?Masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, esencję waniliową.Następnie wmieszać mąkę wymieszaną z sodą, polecam wymieszać całość ręką a nie mikserem.Ciasto idealnie współpracuje, można kształtować je po swojemu. Można dodać czekoladowegroszki.Układać ciasto na blaszce z papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni, aż się zarumienią.Po ostygnięciu ciasta nieco twardnieją, dlatego dobrze zostawić je na kratce.Smacznego!