ßßß
Składniki na muffinki:225g masła225g cukru pudru4 średnie jaja225g mąki1 łyżeczka aromatu waniliowego55g posiekanej białej czekoladySkładniki na krem:150g białej czekolady250g cukru pudru80g masła25ml mlekaNagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Umieszczamy papilotki w formie do muffinek. Miksujemy masło z cukrem do uzyskania gładniej konsystencji. Dodajemy po jednym jajku na przemian z mąką dobrze ubijając po każdej porcji. Masa musi być gładka i puszysta. Na koniec wlewamy aromat waniliowy. Wsypujemy czekoladę i delikatnie mieszamy łyżką. Umieszczamy ciasto w papilotkach i pieczemy 20 min. Po upieczeniu zostawiamy muffiny w formie na parę minut po czym wyciągamy aby dobrze wystygły.Roztapiamy czekoladę na parze i zostawiamy by ostygła, ale nadal została w płynnej formie. Ubijamy masło z cukrem, następnie dodajemy mleko, czekoladę i ubijamy, aż masa będzie gładka.Umieszczamy krem na zimnych muffinkach rękawem cukierniczym lub łyżką - dekoracja dowolna :)