Wykonanie

Składniki:1 szklanka
wody125 g
masła1 szklanka
mąki pszennej4
jajkaPrzygotowanie:W garnku zagotować
wodę z
masłem. Gdy
masło się rozpuści wsypać
mąkę, bez przerwy mieszając by masa nie przypaliła się. Ciasto jest gotowe gdy odchodzi od ścianek garnka. Pozostawić do ostygnięcia.Gdy Ciasto ostygnie dodać
jajka i energicznie wymieszać ( ubić ) Ciasto wykładamy na blachę rękawem cukierniczym z gwiazdką na końcu. A jeśli nie mamy nic takiego, możemy użyć łyżki. Ciasto układamy w sporych odstępach bo będzie rosło.Piec w temperaturze 200*C przez 15 - 30 minut.Po upieczeniu wystudzić, przekroić .Dodatki:Co kto lubi:-masa budyniowa ( jak do karpatki )-
bita śmietana ( Malinowa
magia )-albo można moczyć je w
czekoladowym fondue