Wykonanie
Witam!:)Jak tam Wasze postanowienia noworoczne? Moje to jeść mniej
słodyczy i smażonego jedzenia, co nie znaczy, że nie
będę takich rzeczy pichcił ;). Tak więc udusiłem
indyka, rezygnując z robienia kotletów. Wyszły megadobre!Składniki:5 cienkich sznycli indyczych0,5 kg
kapusty kiszonej0,5 łyżeczki
pieprzu cayenneimbirpieprz czarnysól2
liście laurowe1 szklanka
wody2 łyżeczki
koncentratu pomidorowegoPrzygotowanie:
Kapustę kiszoną zalać
wodą, dodać
liście laurowe i zagotować. Następnie gotować przez 30 minut. W tym czasie sznycle umyć i osuszyć.
Potem natrzeć sznycle
solą,
pieprzem,
imbirem. Odłożyć do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wrzucić sznycle na patelnie i podsmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Gdy minie czas gotowania
kapusty, odlać nadmiar
wody, dodać koncentrat i
pieprz cayenne. Wymieszać dokładnie i włożyć sznycle do
kapusty. Dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Smacznego :) !