ßßß Cookit - przepis na Pasta z tuńczyka na kanapki

Pasta z tuńczyka na kanapki

nazwa

Wykonanie

Moja dzisiejsza propozycja na kolację to prosta i smaczna pasta rybna z tuńczyka i fety . Przepis znalazłam w kiedyś blogosferze i dostosowałam do swoich potrzeb. Pasta z tuńczyka na kanapki doskonale sprawdzi się jako pożywna, bogata w białko przekąska.
Składniki:
1 opakowanie tuńczyka w oleju
1/2 sera feta (około 135 g)
1/2 cebuli
pieprz
Fetę wkładamy do miseczki i delikatnie rozdrabniamy. Tuńczyka odsączany z nadmiaru oleju. Cebulę drobno siekamy. Tuńczyka i cebulę dodajemy do fety, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Jeśli pasta jest zbyt sucha można dodać odrobinę majonezu dla uzyskania lepszej konsystencji. Gotową pastą rybną smarujemy świeże pieczywo. Smacznego!
Czas przygotowania: 15 min
Źródło:http://kulinarne-abc.blogspot.com/2013/11/pasta-rybna-z-tunczyka-na-kanapki-przepis.html