ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna II

Pasta jajeczna II

nazwa

Wykonanie

Kolejna odsłona pasty jajeczne. Tym razem z dodatkiem musztardy, która fajnie podkreśla smak pasty. Prościej się już chyba nie da. Polecam na kanapkę z innymi dodatkami. Przepis znaleziony dawno temu w Kuchni polskiej i zmodyfikowany.
Składniki na słoiczek od chrzanu (180g):
2 jajka ugotowane na twardo
2 duże plasterki dowolnego sera żółtego (najlepiej ostrego)
2 łyżeczki musztardy
Jajka i ser podzielić na mniejsze części. Wrzucić razem z musztardą do malaksera lub zmiksować blenderem na w miarę gładką masę. Przechowywałam w lodówce 4 dni, nie wiem czy można dłużej.
Źródło:http://w-strefie-smaku.blogspot.com/2013/10/pasta-jajeczna-ii.html