Wykonanie
Czasem gdy przychodzi ochota na coś słodkiego do popołudniowej
herbaty, pierwszą myślą jaka się wtedy pojawia jest myśl o kruchych ciasteczkach. A że mamy zimę za oknem to przyda się też coś dodatkowego do rozgrzania, czyli
cynamon...


Składniki:180 g
masła, zimnego90 g
cukru pudru230 g
mąki pszennejszczypta
soli1 płaska łyżka
cynamonu40 g
skrobi kukurydzianej (może być ziemniaczana)Wszystkie składniki zagnieść, uformować gładką kulę, owinąć folią i wstawić do lodówki na około 30min. Po tym czasie rozwałkować ciasto grubości około 5mm (podsypując
mąką). Wyciąć dowolne kształty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180st. przez około 12min. Wystudzić. Można udekorować roztopioną
mleczną czekoladą.Smacznego:)