Domowe Bounty

nazwa

Wykonanie

Bardzo smakowity domowy batonik. Niewiele składników, nietrudny do wykonania a efekt wspaniały:) Przepis pochodzi od Dorotki z MW z drobnymi zmianami.
Składniki na około 25 kulek:
200 g wiórków kokosowych
100 ml śmietany 30%
70 g cukru pudru
70 g masła
150 g mlecznej czekolady (u mnie 75g mlecznej i 75g gorzkiej czekolady)
Podgrzać śmietanę z masłem, do rozpuszczenia masła. Przełożyć do naczynia w którym wymieszać wcześniej wiórki i cukier. Wymieszać. Formować kulki w dłoniach i układać na papierze do pieczenia. Przykryć folią aluminiową i ostawić do lodówki na około 1 godz.
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Kulki zanurzać w czekoladzie (może przydać się pomoc wykałaczki) i układać na papierze. Poczekać aż czekolada stwardnieje. Można chłodzić w lodówce.
Smacznego:)
Źródło:http://kuchniazjadalnia.blogspot.com/2012/12/domowe-bounty.html