Wykonanie
Składniki na spód:170 g
ciastek digestive (owsiane)70 g roztopionego
masłaCiastka zmiksować na gruby piasek. Dodać roztopione
masło i zmiksować do momentu powstania 'mokrego piasku'. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 20cm. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.Składniki masy
serowe:500 g
twarożku półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie2
jajka3 łyżki
soku z cytryny2/3 szklanki
cukru (można dać mniej)2 łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżka
mąki pszennej1 łyżeczka ekstraktu z
waniliiDodatkowo:300 g
malinWszystkie składniki masy zmiksować na gładko, niezbyt długo. Masę wylać na przygotowany wcześniej spód.
Owoce ułożyć na wierzchu, delikatnie wciskając, ale by wciąż wystawały ponad masę. Piec w temp. 180st. C około 60min. Ostudzić i schłodzić w lodówce najlepiej przez noc. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.