Wykonanie
Póki jeszcze są
truskawki cieszmy się nimi. Ciągle przede mną
przetwory z nich. I jak tak dalej pójdzie to zostanę z niczym, bo jak kupię
owoce na ten cel, to wyjdzie mi na inny;-)Dzisiaj polecam sos
truskawkowy. Z grillowanym
oscypkiem smakuje wybornie. A roboty przy nim niewiele, więc do dzieła:-)
Składniki:1 średni
oscypek owczy,20 dkg
truskawek,2 łyżki
octu balsamicznego,1 łyżka
miodu.Przygotowanie:
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na ćwiartki. Na patelni zredukować
ocet z
miodem. Gdy będzie już dość gęsty sos dodać cząstki
truskawek. Chwilę pogotować. W międzyczasie zgrillować plastry
oscypka. Podawać
ser polany sosem
truskawkowym . Tak podany
ser można ułożyć na dowolnej sałacie.