Wykonanie
Póki jeszcze są
truskawki cieszmy się nimi. Ciągle przede mną
przetwory z nich. I jak tak dalej pójdzie to zostanę z niczym, bo jak kupię
owoce na ten cel, to wyjdzie mi na inny;-)
Dzisiaj polecam sos
truskawkowy. Z grillowanym
oscypkiem smakuje wybornie. A roboty przy nim niewiele, więc do dzieła:-)


Składniki:
1 średni
oscypek owczy,
20 dkg
truskawek,
2 łyżki
octu balsamicznego,
1 łyżka
miodu.
Przygotowanie:
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na ćwiartki. Na patelni zredukować
ocet z
miodem. Gdy będzie już dość gęsty sos dodać cząstki
truskawek. Chwilę pogotować. W międzyczasie zgrillować plastry
oscypka. Podawać
ser polany sosem
truskawkowym . Tak podany
ser można ułożyć na dowolnej sałacie.