ßßß
Póki jeszcze są truskawki cieszmy się nimi. Ciągle przede mną przetwory z nich. I jak tak dalej pójdzie to zostanę z niczym, bo jak kupię owoce na ten cel, to wyjdzie mi na inny;-)Dzisiaj polecam sos truskawkowy. Z grillowanym oscypkiem smakuje wybornie. A roboty przy nim niewiele, więc do dzieła:-)
Składniki:1 średni oscypek owczy,20 dkg truskawek,2 łyżki octu balsamicznego,1 łyżka miodu.Przygotowanie:Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na ćwiartki. Na patelni zredukować ocet z miodem. Gdy będzie już dość gęsty sos dodać cząstki truskawek. Chwilę pogotować. W międzyczasie zgrillować plastry oscypka. Podawać ser polany sosem truskawkowym . Tak podany ser można ułożyć na dowolnej sałacie.