Wykonanie
Tak jak wspomniałam w poprzednim wpisie, dodaję najpierw przepisy, z których w najbliższym czasie sama już nie skorzystam, bo zawierają składniki, które są zabronione na mojej diecie (tutaj na przykład
ser biały). Dopiero później zacznę dodawać przepisy na dania, które jem aktualnie.Pasta wyszła smaczna, robi się ją szybko, z niewielu składników. Pyszna ze świeżym
chlebkiem ;)

Składniki:300 g
makreli wędzonej250 g
sera białego półtłustego2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego3/4 pęczka
dymkiświeżo mielony
pieprz; do smakuewentualnie
sólMakrelę obierz ze skóry i ości. Porwij na malutkie kawałki. Włóż do miski razem z
serem i rozgnieć wszystko widelcem.

Wymieszaj z posiekaną
dymką i
koncentratem pomidorowym. Dopraw do smaku
pieprzem i ewentualnie
solą (ja nie
soliłam, bo
makrela jest wystarczająco słona).

SMACZNEGO!



źródło: fanpage Jakuba Kuronia "
Pasta z makreli wędzonej"