Wykonanie
Marmurek jest okropnie słodkim deserem dla tych, którzy lubią takie właśnie desery. Konsystencję ma bardzo kremową i jest smaczny, ale tak jak już
pisałam, również okropnie słodki (chociaż ja ilość
cukru i tak zmniejszyłam).
Kremowy Marmurek
PomarańczowySkładniki:170 g
masła400 g
cukru (dałam 300 g)180 g
śmietany kremówki200 g marshmallow cream (Fluff)340 g
białej czekolady1- 1,5 łyżki
olejku pomarańczowegoczerwony i
żółty barwnik spożywczyW garnku połącz
cukier,
śmietanę i
masło. Podgrzewaj na średnim ogniu mieszając, aby
cukier i
masło się rozpuściło. Kiedy mikstura się zagotuje kontynuuj jeszcze przez cztery minuty.
Zdejmij z ognia. Szybko wmieszaj marshmallow cream,
czekoladę i
olejek pomarańczowy.
Odlej do miski 1/3 masy. Do pozostałej dodaj czerwony i żółty barwnik, tak aby powstał kolor
pomarańczowy.
Kwadratową blaszkę (o
boku ok 20-22 cm) wyłóż folią aluminiową i spryskaj
olejem w sprayu (można posmarować zwykłym
olejem).Do blaszki wylej
pomarańczową masę, na nią wylej białą masę.
Nożem lekko zmieszaj obie masy, tak aby powstał efekt marmurkowy. Wstaw do lodówki na 1 godzinę lub do czasu aż masa stężeje. Po tym czasie pokrój marmurek na równe kostki. Przechowuj w lodówce.
SMACZNEGO!
źródło: ze znianami Orange Creamsicle Fudge