ßßß
Kremowy Marmurek PomarańczowySkładniki:170 g masła400 g cukru (dałam 300 g)180 g śmietany kremówki200 g marshmallow cream (Fluff)340 g białej czekolady1- 1,5 łyżki olejku pomarańczowegoczerwony i żółty barwnik spożywczyW garnku połącz cukier, śmietanę i masło. Podgrzewaj na średnim ogniu mieszając, aby cukier i masło się rozpuściło. Kiedy mikstura się zagotuje kontynuuj jeszcze przez cztery minuty.
Zdejmij z ognia. Szybko wmieszaj marshmallow cream, czekoladę i olejek pomarańczowy.
Odlej do miski 1/3 masy. Do pozostałej dodaj czerwony i żółty barwnik, tak aby powstał kolor pomarańczowy.
Kwadratową blaszkę (o boku ok 20-22 cm) wyłóż folią aluminiową i spryskaj olejem w sprayu (można posmarować zwykłym olejem).Do blaszki wylej pomarańczową masę, na nią wylej białą masę.
Nożem lekko zmieszaj obie masy, tak aby powstał efekt marmurkowy. Wstaw do lodówki na 1 godzinę lub do czasu aż masa stężeje. Po tym czasie pokrój marmurek na równe kostki. Przechowuj w lodówce.
SMACZNEGO!



źródło: ze znianami Orange Creamsicle Fudge