ßßß Cookit - przepis na Domowe krówki rozpływające się w ustach

Domowe krówki rozpływające się w ustach

nazwa

Wykonanie

Od dawna chodziły za mną cukierki krówki domowej roboty i jeszcze najlepiej żeby rozpływały się w ustach. Dzisiaj miałam chwilę czasu i zrobiłam je sobie zupełnie sama :) Zawsze, gdy szukałam przepisu, zniechęcał mnie czas przygotowania. Jak sie okazało krówki po około 15-20 minutach gotowania były dobre i można byłe je przelewać do foremki. Najdłuzszy etap to stygnięcie i zarazem oczekiwanie na pyszne krówki, które dawno temu robila też moja babcia. Ostatnio ma mało czasu, aby je przygotowywać, ale dziś mam okazję poczęstować ją tymi, które przygotowałam sama ;) Mam nadzieję, że zasmakują ;)
Co potrzebujemy:
200ml śmietany 30%
1/2 szklanki cukru
1/3 kostki masła
1. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy śmietanę i cukier. Gotujemy na średnim ogniu, co chwilę mieszając, aby masa sie nie przypaliła :) I tak do momentu, aż masa zacznie robić się gęsta. Jeśli chcemy, aby były bardziej twarde, musimy dłużej gotować. Wyłączamy gaz i jeszcze chwilę mieszamy. Przelewamy do płaskiej formy.
2. Po zastygnięciu kroimy na małe kawałki.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2012/07/domowe-krowki-rozpywajace-sie-w-ustach_24.html