Wykonanie
Od dawna chodziły za mną
cukierki krówki domowej roboty i jeszcze najlepiej żeby rozpływały się w ustach. Dzisiaj miałam chwilę czasu i zrobiłam je sobie zupełnie sama :) Zawsze, gdy szukałam przepisu, zniechęcał mnie czas przygotowania. Jak sie okazało
krówki po około 15-20 minutach gotowania były dobre i można byłe je przelewać do foremki. Najdłuzszy etap to stygnięcie i zarazem oczekiwanie na pyszne
krówki, które dawno temu robila też moja babcia. Ostatnio ma mało czasu, aby je przygotowywać, ale dziś mam okazję poczęstować ją tymi, które przygotowałam sama ;) Mam nadzieję, że zasmakują ;)
Co potrzebujemy:200ml
śmietany 30%1/2 szklanki
cukru1/3 kostki
masła1.
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy
śmietanę i
cukier. Gotujemy na średnim ogniu, co chwilę mieszając, aby masa sie nie przypaliła :) I tak do momentu, aż masa zacznie robić się gęsta. Jeśli chcemy, aby były bardziej twarde, musimy dłużej gotować. Wyłączamy gaz i jeszcze chwilę mieszamy. Przelewamy do płaskiej formy.2. Po zastygnięciu kroimy na małe kawałki.SMACZNEGO :)