ßßß Cookit - przepis na PRZEPIS - Wątróbka z suszonymi śliwkami

PRZEPIS - Wątróbka z suszonymi śliwkami

nazwa

Wykonanie

Wątróbka ma zarówno wielu zwolenników, jak i przeciwników.
Jest mięsem ciężkim do przyrządzenia, ale przy doborze odpowiednich składników może być przyjemnym daniem.
SKŁADNIKI:
0,5 kg wątroby wieprzowej
4 duże cebule
5 suszonych śliwek
mąka
sól
olej
Wątrobę dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę. Pruszymy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Gdy mięso już się zarumieni wrzucamy pokrojone w talarki cebule i suszone śliwki. Dusimy często mieszając, aż cebula się zeszkli na złoto a mięso przejdzie śliwkami. Na koniec delikatnie mięso solimy.
Źródło:http://anitainspiruje.blogspot.com/2013/11/przepis-watrobka-z-suszonymi-sliwkami.html