ßßß
 
            
         Składniki:40g makaronu spaghetti50g masła klarowanego100g sera żółtego dojrzewającego ementalera, parmezanu lub goudyłyżeczka pieprzu cytrynowegogarść rukoli2-3 łyżki soku z cytryny
Składniki:40g makaronu spaghetti50g masła klarowanego100g sera żółtego dojrzewającego ementalera, parmezanu lub goudyłyżeczka pieprzu cytrynowegogarść rukoli2-3 łyżki soku z cytryny
 Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Masło powoli roztapiamy na patelni. Dodajemy pieprz cytrynowy i sok z cytryny.
Masło powoli roztapiamy na patelni. Dodajemy pieprz cytrynowy i sok z cytryny. Do masła dodajemy makaron i starty ser. Całość podsmażamy przez 3 minuty cały czas mieszając.
Do masła dodajemy makaron i starty ser. Całość podsmażamy przez 3 minuty cały czas mieszając. Makaron przerzucamy do dużej miski i mieszamy z rukolą. Podajemy na ciepło.
Makaron przerzucamy do dużej miski i mieszamy z rukolą. Podajemy na ciepło. Smacznego.
Smacznego.