ßßß
 
            
         Do przyrządzenia porcji dla 4 osób potrzebujemy :- kubek kaszy jaglanej- 3 gruszki (lub inne ulubione owoce)- opakowanie cukru waniliowegoSposób przyrządzania. Kaszę jaglaną opłukać na sitku. Przenieść do garnka i zagotować w podwójnej ilości wody (2:1 wody do kaszy). W osobnym garnku zagotować ok 1/2 kubka wody. Gruszki obrać, wyciąć gniazdka nasienne i pokroić na cząstki. Następnie wrzucić do gotującej się wody, zmniejszyć ogień i gotować aż osiągną miękkość. Gdy kasza będzie bliska ugotowania, dodać do niej ugotowane gruszki wraz z sokiem oraz cukier waniliowy. Całość wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę. Po ugotowaniu całość należy zblendować na gładką masę, która jeszcze w gorącej postaci powinna trafić do miseczek. Na sam koniec można posypać otrzymany budyń płatkami migdałów i rodzynkami.
Do przyrządzenia porcji dla 4 osób potrzebujemy :- kubek kaszy jaglanej- 3 gruszki (lub inne ulubione owoce)- opakowanie cukru waniliowegoSposób przyrządzania. Kaszę jaglaną opłukać na sitku. Przenieść do garnka i zagotować w podwójnej ilości wody (2:1 wody do kaszy). W osobnym garnku zagotować ok 1/2 kubka wody. Gruszki obrać, wyciąć gniazdka nasienne i pokroić na cząstki. Następnie wrzucić do gotującej się wody, zmniejszyć ogień i gotować aż osiągną miękkość. Gdy kasza będzie bliska ugotowania, dodać do niej ugotowane gruszki wraz z sokiem oraz cukier waniliowy. Całość wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę. Po ugotowaniu całość należy zblendować na gładką masę, która jeszcze w gorącej postaci powinna trafić do miseczek. Na sam koniec można posypać otrzymany budyń płatkami migdałów i rodzynkami.

