Wykonanie
Gotuję w
słonecznych barwach, ciepłych pomarańczach.Marzę o ciepłym wybrzeżu południowej Europy.O słońcu grzejącym zmarznięte łapki.Ciepłym wietrze plątającym włosy i otulającym ciało...Na razie musi mi wystarczyć ciepełko z talerza!Wy też tak macie?
potrzebujemy:- 1
batata- 1
dynię piżmową-
sól,
pieprz- świeżą
pietruszkę- puszkę
mleka kokosowego (light)- odrobinę tłuszczu do smażenia
Dynię ugotować w piekarniku (150 stopni).Wydrążyć nasiona, miąższ przełożyć do osobnej miski.W garnku rozgrzać tłuszcz.Podsmażyć pokrojonego w kawałki
batata.Dodać
dynię, pokrojoną
pietruszkę i
mleczko kokosowe.Doprawić do smaku.Zblendować.Jeżeli całość będzie za gęsta, można dodać
wody lub więcej
mleka kokosowego.
Pamiętajcie, że Szybko Tanio Smacznie bierze udział w konkursie na blog roku 2014.Proszę Was serdecznie o głosy na STS.