Wykonanie
Taką
oliwę jadłam u swojej przyjaciółki. Wspólnie ze swoim mężem Włochem prowadzą włoską restaurację. Taka
oliwa, świetnie pasuje do
makaronów, ryb, zup i
mięs. Mi zasmakowała tak bardzo, że nie mogłam się powstrzymać żeby takiej w domu nie przygotować. I oto jest!

-
papryczki chilli (ja użyłam opakowania suszonych, ale można wykorzystać świeże)- ok 1/2-1 szklanki
oleju słonecznikowego-
oliwa z oliwekPapryczki razem z ziarenkami zmiksować, p rzełożyć do garnka i zalać
olejem. Podgrzewać na małym ogniu aż całość będzie ciepła, a
olej zrobi się czerwony.
Potem uzupełniamy
oliwą z oliwek (ok 1 szklanki lub więcej), tak żeby nie było za ostre i zbyt skoncentrowane. Z czasem taka
oliwa nabiera większej ostrości, więc nie każcie jej czekać ;)Wszystkiego
ostrego i
dajcie znać czy Wam smakowało!

