Wykonanie
Dzisiaj posty pisane ekspresowo bez wstępów, bo kuchnia pęka w szwach, prezenty nie popakowane, Kot nie poganiany a ja już nie wiem w co łapy włożyć;) Tak więc zapraszam Was na małe przepisowe szaleństwo i wracam do malowania ostatnich prezentów;)


Składniki:butelka
czerwonego wina półsłodkiego250 ml
wody niegazowanejjedno
jabłko (słodkie o
gruszkowym posmaku)dwie
pomarańcze2 łyżki
miodukawałek kory cynamonowejPrzygotowanie:
Jabłko i
pomarańcze pokrójcie w plastry i ułóżcie na dnie dużej szklanej misy. Dołóżcie korę
cynamonu i zalejcie
winem wymieszanym z
wodą i
miodem. I niech tak sobie postoi przez noc. W Święta nalewacie do szklaneczek, rozdajecie gościom i czujecie przyjemne ciepełko w żołądku;)