Wykonanie

Kolejny pomysł na obiad. Tym razem zamiast zwykłego
schabowego - kieszonki ze
schabu ze
szpinakiem. Przepis na
szpinak ostatnio pojawił się na blogu, więc z niego korzystamy.

Składniki :-
schab (porcja ok 18 dkg)- farsz ze
szpinaku-
jajko,
bułka tarta i
mąka do panierki- kilka wykałaczek-
sól,
pieprz
Przygotowanie :1.
Schab przecinamy w połowie, ale tak, aby zrobić kieszonkę i całego nie przeciąć.2. Delikatnie rozbijamy całego kotleta, już przekrojonego.3. Nakładamy do środka farsz ze
szpinaku .4. Zamykamy kieszonkę przy pomocą wykałaczek.5. Panierujemy jak normalne
schabowe i smażymy na patelni.6. Po usmażeniu wyjmujemy wykałaczki i podajemy.S M A C Z N E G O ! ! !