ßßß
Składniki:1 galaretka Winiary Blue Curacao2 galaretki Winiary Pink Margaritaok. 50 g śmietany kremówki (30%) - ok. 1/3 kubeczka50-75 ml likieru truskawkowego (2-3 kieliszki)brzoskwinie z puszki (kilka połówek)kolorowa posypka cukierkowaPrzygotowanie:Przygotowujemy galaretki przy użyciu mniejszej ilości wody niż jest podane na opakowaniu, ponieważ do niebieskiej dodawana będzie śmietana kremówka, a do różowej likier truskawkowy. Pozostawiamy do stężenia. Gdy galaretki będą już się ścinać, wyciągnąć je z lodówki.Do niebieskiej galaretki dodać odrobinę śmietany kremówki i miksować razem na najwyższych obrotach. Galaretka powinna przybierać bladoniebieski, nieprzejrzysty kolor.Do różowej galaretki dolewamy likier truskawkowy i miksujemy na najwyższych obrotach. Galaretka powinna wyglądem przypominać mus truskawkowy lub miąższ arbuza. Część galaretki wylewamy do naczynia o kilku centymetrach wysokości - tyle, aby wystarczyło nam na wycięcie kształtów przy użyciu foremek.Galaretka w płaskim naczyniu powinna stężeć prędzej niż pozostałe. Wyciąć z niej foremką np. kwiatki. Za pomocą kieliszka wyciąć środki kwiatów w galaretce i w brzoskwini. Pozostałe galaretkowe kółeczka dorzucić do różowej galaretki i zmiksować.W salaterce, szklance lub foremce silikonowej warstwowo układać tężejące galaretki. Na wierzch ułożyć kwiatki, posypać kolorowymi cukierkami. Następnie wstawić galaretki do lodówki do całkowitego stężenia.Gdyby któraś z galaretek stężała zbyt szybko, można ją zmiksować ją jeszcze raz :)



Smacznego!