Wykonanie
To moja druga propozycja przygotowania
galaretek Winiary z nowej tropikalnej
serii. Koniecznie chciałam wykorzystać motyw
serca i dodatek procentów :) Tak mnie coś tchnęło...

Ze względu na dodatkowy składnik deser jest przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich :PSkładniki:1
galaretka Winiary Pink Margarita - na serduszka i spód deseru2
galaretki Winiary Pink Margarita - na wypełnienie deseru50 ml
likieru truskawkowegoPrzygotowanie:Najpierw przygotować
galaretkę z przeznaczeniem na serduszka i spód deseru. Rozpuścić ją w gorącej wodzie (dodać mniej
wody niż zalecano w instrukcji na opakowaniu - w przeciwnym razie nie uda nam się wyciąć serduszek). Ostudzoną wstawić do lodówki.Gdy będzie już lekko ścięta, wyciągnąć ją z lodówki, dodać
likier truskawkowy i zmiksować na najwyższych obrotach.
Galaretka powinna wyglądem przypominać mus
truskawkowy. Część
galaretki umieszczamy na dnie pucharków. Pozostałą część
galaretki wylewamy do naczynia o kilku centymetrach wysokości - tyle, aby wystarczyło nam na wycięcie kształtów przy użyciu foremek.
Galaretka powinna dość szybko stężeć. Wtedy można będzie z niej wyciąć serduszka przy pomocy foremki*.Wycięte serduszka polecam delikatnie podwadzać plastikową
łopatką (jeśli taką macie np. w komplecie do miksera kuchennego) - wtedy się nie uszkodzą.



Smacznego!