ßßß
Ze względu na dodatkowy składnik deser jest przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich :PSkładniki:1 galaretka Winiary Pink Margarita - na serduszka i spód deseru2 galaretki Winiary Pink Margarita - na wypełnienie deseru50 ml likieru truskawkowegoPrzygotowanie:Najpierw przygotować galaretkę z przeznaczeniem na serduszka i spód deseru. Rozpuścić ją w gorącej wodzie (dodać mniej wody niż zalecano w instrukcji na opakowaniu - w przeciwnym razie nie uda nam się wyciąć serduszek). Ostudzoną wstawić do lodówki.Gdy będzie już lekko ścięta, wyciągnąć ją z lodówki, dodać likier truskawkowy i zmiksować na najwyższych obrotach. Galaretka powinna wyglądem przypominać mus truskawkowy. Część galaretki umieszczamy na dnie pucharków. Pozostałą część galaretki wylewamy do naczynia o kilku centymetrach wysokości - tyle, aby wystarczyło nam na wycięcie kształtów przy użyciu foremek. Galaretka powinna dość szybko stężeć. Wtedy można będzie z niej wyciąć serduszka przy pomocy foremki*.Wycięte serduszka polecam delikatnie podwadzać plastikową łopatką (jeśli taką macie np. w komplecie do miksera kuchennego) - wtedy się nie uszkodzą.

Smacznego!