ßßß
350 g maki krupczatki50 g gorzkieg kakao200 g zimnego masła3 ugotowane żółtka100 g cukru pudruMąkę wymieszać z cukrem pudrem kakaem dodać żółtka przeciśnięte przez praskę lub starte na tarce. Dodać zimne pokrojone ma kawałeczki masło i wszystko dokładnie posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto formując kulę. owinąć folią i wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut. Ewentualnie zamrozić.Jeśli pieczemy spody od razu, to po schłodnieniu ciasto rozwałkowujemy na lekko obsypanym blacie i wykładamy nim blaszkę. Pieczemy ok 20 min w 200 st. Jeśli ciasto mrozimy to przed pieczeniem pozwalamy mu odmarznąć w lodówce a następnie postępujemy jak wyżej.+ uwaga spody po upieczeniu są bardzo kruche i łatwo się łamią więc należy się z nimi obchodzić delikatnieDodatkowosłoiczek nutelligorzka i biała czekolada starta na tarceJeszcze ciepłe spody smarujemy nutellą, po przestygnięciu dekorujemy wiórkami z czekolady.