ßßß
Masa serowa1/2 kg twarogu sernikowego z wiaderka3 żółtka3/4 szklanki cukru1/2 szklanki mleczka kokosowego1/2 szklanki śmietanki 30%2 łyżki wiórków kokosowych3 łyżki proszku budyniowego (najlepiej koksowego , ew.Waniliowego)Beza3 białkaszklanka cukruszklanka wiórków kokosowychszczypta soliBiałka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno pod koniec dosypujemy cukier i wiórki koksoweMleczko kokosowe podgrzewamy i do gorącego wsypujemy wiórki kokosowego, zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Jajka miksujemy z cukrem na puch, dodajemy ser, i mieszamy. Dodajemy budyń, mieszamy, następnie delikatnie wlewamy mleczko z wiórkami śmietankę. Wszystko dokładnie łączymy. Uwaga masa jest rzadka, wiec upewnijcie się że macie szczelną tortownice ;-)Masę serową przekładamy do foremki, której dno wysypujemy bułką tarta . Na wierzch delikatnie wykładamy kokosową bezę i pieczemy w 160 st 60-70 minut.