Wykonanie
Moi
drodzy-mam nadzieje,że wybaczcie chwilowa nieobecność?! Długi weekend spędziłam nad naszym pięknym morzem. Pogoda była wymarzona, a towarzystwo bardzo sympatyczne.Wracam na dobre z nowymi przepisami. A na przywitanie mam dla was przepis na
likier kokosowy , czy jak kto woli domowe
malibu. Świetna baza do przygotowania pysznej
pina colady lub innych egzotycznych
drinków. Bardzo dobrze komponuje się nie tylko z
mlekiem, ale i
sokami owocowymi (spróbujcie z
sokiem żorawinoym).

2
orzechy kokosowelaska wanilii4 łyżki
cukru500ml białego
rumu200ml
wodyW orzechach
kokosowych zrobić dziurkę korkociągiem i zlać
mleko.Następnie
orzech rozbić tłuczkiem do
mięsa i dokładnie wykroić biały środek. Miąższ pokroić na drobne kwaki lub zetrzeć na tarce. Włożyć do słoja wraz z całą
laską wanilii zalać
rumem.
Cukier rozpuścić w wodzie i również dodać do słoika.Zamknąć szczelnie i odstawić w ciemne chłodne miejsce na ok 10 dni. Po tym czasie przecedzić, przefiltrować płyn i rozlać do butelek.Uwaga na dnie butelek może wam się pojawić niewielki osad, to nic ;-). Używać do
drinków i koktajli.


