Wykonanie
Pogoda pokrzyżowała mi wczoraj
plany.Kto to widział, żeby być takim niezdecydowanym: słońce, deszcz, znowu słońce i znowu deszcz… i tak w kółko. Skutkiem tego zamiast
kaszanki z grilla i
cukinii z grilla mieliśmy
kaszankę i
cukinie z patelni w wersji połączonej:) Polecam, smaczny duet.

Składniki:
kaszanka 50 dkg,
cebula 2 szt,
cukinia 1 szt,
olej do smażenia,
zioła prowansalskie 1 szczypta,
sól do smaku,
czarny pieprz mielony.Przygotowanie:
Cebule obrać pokroić w piórka i podsmażyć na
oleju. Po 3-4 minutach smażenia dodać pokrojoną w kostkę
młodą cukinię. Smażyć razem aż
cukinia będzie al dente. Dołożyć obraną z jelita i pokrojoną w plastry
kaszankę. Doprawić
ziołami,
pieprzem i
solą jeśli potrzeba. Smażyć razem aż
kaszanka będzie gorąca. Polecam.