ßßß Cookit - przepis na Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim

Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

1 op ciasta francuskiego
3 serki homogenizowane waniliowe
3 żółtka
maliny 300 g
cukier puder
6 kokilek
Serek homogenizowany utrzeć z żółtkami.
Ciasto francuskie przeciąć na 6 kwadratów, Wyłożyć ciastem kokilki, wykładając brzegi na zewnątrz.
Krem waniliowy wlać do środka deserków, do środka włożyć po kilka malin. Brzegi ciasta delikatnie posmarować białkiem.
Piec przez 15-17 min w temp 200 st z termoobiegiem.
Podawać na ciepło, posypane kopiasto świeżymi malinami i cukrem pudrem.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/09/krem-waniliowy-z-malinami-w-ciescie.html