ßßß
Cookit - przepis na Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim
Składniki
Ciasto francuskie
Serek homogenizowany waniliowy
Żółtko
Maliny
Cukier puder
Serek homogenizowany
Wykonanie
1 op
ciasta francuskiego
3
serki homogenizowane waniliowe
3
żółtka
maliny
300 g
cukier puder
6 kokilek
Serek homogenizowany
utrzeć z
żółtkami
.
Ciasto francuskie
przeciąć na 6 kwadratów, Wyłożyć
ciastem
kokilki, wykładając brzegi na zewnątrz.Krem
waniliowy
wlać do środka deserków, do środka włożyć po kilka
malin
. Brzegi ciasta delikatnie posmarować
białkiem
.Piec przez 15-17 min w temp 200 st z termoobiegiem.Podawać na ciepło, posypane kopiasto świeżymi
malinami
i
cukrem pudrem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/09/krem-waniliowy-z-malinami-w-ciescie.html
Przepisy powiązane
Delikatne malinowe serce
CIASTECZKA Z POWIDŁAMI.
Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem
Francuskie ciasteczka z dżemem
Maliny
Składniki powiązane (0)